Kada je muškarac zainteresiran, javit će se prvi. To je tako. Ako nije tako, onda je nikako. Onda nije zainteresiran. Onda njemu baš i nije stalo. Zaboravi na izgovore, ne tiču te se. Zauzet je? Ne, nije. Nitko nije toliko zauzet da se ne stigne javiti. Sve je stvar prioriteta. Ako se ne javlja, jasno ti je da prioritet nisi. Ostaje ti opcija. Ali nikad nemoj biti jedna od…Sve ostalo je zavaravanje. Sebe same, najviše. Ne dobivanje poruke je isto poruka. Jasna kao dan. Budi pametna.

Kad te muškarac želi on će ti to i pokazati. Pritom ne mislim na skupe darove. Ako te odmah krene obasipati skupim darovima, u tom slučaju pitaj njega za koga te smatra, a onda i sebe koja je tvoja uloga u svemu tome. Žena si, ne sponzoruša. Želiš nešto što će trajati, a ne nešto čime ćete se zabavljati. Oboje. Ti poklonima, on tobom. Vjerujem da znaš kako igračke brzo dosade: kad imaš jednu, želiš još jednu. Nove dolaze na tržište, a stare se bacaju. Žena si, ne igračka. Kreni dalje.

Frajer kad krene razvlačiti onda to najčešće znači tri stvari: da ne zna odnosno nije siguran, da ima drugu ili misli da može bolje. Ako je samo jedna od tih stvari, znaj da je to nemoguće promijeniti. Nepotrebno govoriti ako su u pitanju sve tri stvari odjednom, piše Dejan Pelić u knjizi “Njegova strana priče”.

Isprva se može činiti slatko, jer mu je potrebna tvoja pažnja, ali kako vrijeme prolazi, doći ćeš do zaključka kako on treba pažnju od svih kako bi se napunio. E kada to shvatiš, zapitaj se gdje si ti u toj pažnji, sviđaš li mu se ti, ili je on tip koji treba pažnju i žudi za pozornosti.

Ako je njemu do tebe stalo, on će tada cijeniti i njegovati vrijeme koje provodite zajedno, umjesto da se dopisuje u isto to vrijeme s drugim ženama. Ukoliko je njegov popis prijateljica prilično dug, ovo je dobar pokazatelj kako je on nesiguran u sebe. Odluka je na tebi, želiš li pokraj sebe dječaka ili želiš muškarca s kojim ćeš graditi budućnost.

Ako se uvijek prva ti javiš, jer se drugačije nećete ni čuti, on dakle ništa u vas ne ulaže. Između dvoje ljudi kada zasjaji iskrica žele se stalno čuti, viđati. Ovdje nema izgovora!

Ako te ne zove, poruke su mu kratke, potrebni su mu sati da ti se javi ili se uopće ne javi čak i ako je obećao da će se javiti, njemu do tebe nije stalo.

Ako je stalno prezauzet, ali na neki način ima vremena za svoje prijatelje, otkazuje s tobom planove u zadnji tren. Tvoji prijedlozi da se vidite ne prolaze, uvijek si spremna da izletiš iz kuće, jer s njim nikad ne znaš kada će se javiti.  Ako ga viđaš samo pod njegovim uvjetima, njegovim dogovorima kada njemu paše, a koji se obično dogode u zadnji tren, onda si najvjerojatnije i njegov posljednji izbor.

Kad muškarac želi ženu, on će učiniti sve kako bi dobio njenu pažnju. Stoga, nakon što si sve ovo pročitala, prestani tražiti isprike za njega. Ako mu se sviđaš tada on više nije prezauzet, nije sramežljiv nije pod strahom. To ne znači da si ti napravila išta loše, pa se on ne javlja danima, ne treba njemu tada ni slobodnog vremena- to samo tebi tako kaže. Ma, svaki od sličnih izgovora su jasni znakovi da ga sprašiš. Vjeruj svom unutarnjem glasu koji ti govori idi od njega, nemoj biti ničija igračka, ničija lutkica kojem trebaš kada on želi.

Sljedeći put kada ti se javi, zapitaj se ovo: Jesam li ja prljavi ručnik koji on samo iskoristi da se obriše i baci ga na pod, dok mu opet ne zatreba? Tvoj odgovor je NE! Makni se od ovog ljigavca i ovog katastrofalnog odnosa, prije nego tvoje samopoštovanje postane nepostojeće.

Potrošila si previše svog dragocjenog vremena, vjerujemo i suza, sada naučiti otpustiti, neka ode. Jer on te ne zaslužuje.

Ako ispočetka ne znaš na čemu stojiš s njim, onda je vrijeme da kreneš… trčati u suprotnom smjeru i prestani očekivati nešto što se neće dogoditi. Jer njemu, ne baš, već sigurno nije stalo, a istina je da nikad ni neće.