UPOZORENJE Dubrovačka ulica u Mostaru pod vodom

0

U protekla 24 sata u Mostaru je palo palo 22 mm kiše, a najavljene oborine situaciju mogu samo pogoršati, jer se prognozira 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom.

Obilne padaline stvaraju problem u ulicama koje nemaju kvalitetno očišćene odvode. Stanari Dubrovačke ulice u Mostaru strahuju da će im voda ući u stanove, dok je pojedinima voda već počela ulaziti u automobile. Ovdje nakon svake kiše razina vode dosegne do polovine garaža dok se u prolazu do zgrade stvaraju se lokve i teško je pristupiti zgradi.

Jutros je ta razina vode dosegla svoj maksimum te se bojimo da nam ne udje u stanove”, napisala nam je jedna ogorčena čitateljica i stanarka ove ulice, govoreći kako su se stanari već ranije obraćali Vodovodu i Gradskoj upravi no ništa se nije promijenilo.

”Obraćali smo se Vodovodu čiji su djelatnici došli prije mjesec dana i uradili ništa. U gradskoj upravi nam se nitko ne javlja na telefon. Primjetili smo da je povećan broj alergija i bronhitisa kod djece u našoj zgradi. Je li normalno da u 21. stoljeću živimo u lokvi i vlagi, koja našoj djeci ugrožava zdravlje”, upitala je čitateljica.